Betydningen av at noe er enkelt

Her om dagen fikk jeg prøve tastaturet til en kompis av meg – et Dygma Raise-tastatur. Han visste at jeg har gått vekk fra den standard QWERTY-layouten (som er den vanlige plasseringa av knappene på alle tastatur), og over til Colemak. Derfor åpna han et program som heter Bazecor, som er progammet Dygma leverer for at du skal kunne velge hvilke funksjoner du vil ha på hvilke knapper. Alt jeg trengte var bare å trykke på en knapp, velge hva jeg ville at den skulle gjøre, også funka det bare. Som magi.

For min del derimot så må jeg leite fram ulike “keycodes”, for så å skrive kode jeg ikke helt forstår meg på, for å kunne tilegne en funksjon til en knapp på tastaturet jeg bruker.

For som noen av dere veit så har jeg et ganske rart tastatur. Sammenligna med det du er vant med fra “vanlige” tastatur, så er det altså:

  • Delt i to
  • Bare 37 knapper sammenligna med 79 knapper som du har på en mac f. eks
  • Fargerike knapper som står i rette kolonner, på uvante steder

Sånn går det når du skal ha et såkalt ortolineært tastatur med 37 knapper (“Kyria”, som det også kalles). For det var nettopp enkelheten i å si at “dersom jeg trykker på den knappen der så skal den fungere som cmd+shift+3 samtidig”, som gjorde det så gøy å gå fra det vanlige mac-tastaturet til programmerbare, mekaniske tastaturer. Da jeg kom i gang med Planck-tastaturet, fra ZSA, var det bare å hoppe inn på en nettside, trykke på knappen jeg ville endre, og velge funksjonene den skulle ha.

Den enkelheten skal man virkelig ikke kimse av altså.

Og det gjør at jeg bare gleder meg desto mer til å få henda mine på Defy-tastaturet fra Dygma når enn det blir ferdigbygd. Forhåndsbestilte det i juli i fjor, og nå er det forventa leveringstid i juli i år, så man får iallefall bygd opp en spenning! 😄