Når det er litt kaos i hodet hjelper det som regel å rydde rundt seg. For om du vil ha mer klarhet i tankene dine hjelper det ikke å ha klær liggende rundt omkring, et glass eller to som du ikke har satt inn i oppvaskmaskina, og et tørkestativ med klær som strengt talt var tørt for tre dager siden. La vårs bare være ærlige på det.

Men hva med digitale ting? Hvordan rydder vi der? For hvis du kan få mer mentalt overskudd ved å rydde rundt deg – og kanskje også kvitte deg med noe av tingene du ikke har behov for – kan vi ikke gjøre det i våre digitale liv og?

Hvilke tilsvarende eksempler tenker du at vi har i de digitale livene våres?

Sånn jeg ser det kan det være:

  • Dårlig, eller manglende filstruktur på dataen
  • En haug av filer som har vært midlertidig lagra på “skrivebordet” såpass lenge at du har lagd en egen mappe på skrivebordet som heter Skrivebord
  • Følelsen av å ikke ha kontroll på hvilke tjenester du abonnerer på
  • Følelsen av å ikke vite hvilket verktøy du skal bruke for en gitt oppgave

Noe som kanskje går litt på sida av hva som er digital minimalisme er sideprosjekter. Spesielt de sideprosjektene som du ikke har avslutta. For hvis du skal vedlikeholde mange sideprosjekter kan det henge over deg som en mørk sky.

Jeg må komme tilbake til en avslutning her seinere.

Tanker jeg vil utdype mer om:

  • Begrense apper og verktøy man bruker
    • i tillegg til å være bevisst over hvilke valg man har tatt, for å unngå å sitte der med tre ulike notat-apper som egentlig gjør samme nytten, men som heller skaper tvil når du da skal ta i bruk én av dem, for hvilken app blir da “riktig” å bruke for det formålet?