Logseq er et program som ligner på Obsidian på mange måter, men som kanskje i enda større grad er fokusert på å dumpe ned tanker, kjapt og enkelt, og heller organisere det i etterkant. For å være enda mer teknisk så er det en “block-based outliner”, som er bygd rundt det å skrive punktlister framfor lengre tekster som deles opp i avsnitt (som Obsidian blant annet er mer fokusert rundt).

Siden Logseq bare er basert på tekstfiler som ligger på dataen din, på samme måte som Obsidian, så kan jeg se de samme notatene på begge steder. Om jeg gjør endringer i den ene appen blir det også synlig i den andre, nettopp fordi jeg fremdeles redigerer den samme fila. Det er kult!

Når jeg tar notater på jobb så er det som oftest i punktlister. For det trenger ikke være sammenhengende. Det er bare snakk om enkeltstående ting jeg trenger å huske, som er knytta til et spesifikt tema eller prosjekt, og som gjerne leder til en oppgave jeg må gjøre i etterkant. Samtidig som det er relevant å vite hvem jeg snakka med, og når.

Anbefaler å hoppe halvveis ut i den filmen her for å forstå hvordan det kan brukes. Takk til Glenn for tipset ✌️